توضیحات >>
فهرست:
عنوان
مقدمه
فصل اول :طرح کلي تحقيق
1 1 بيان مسئله
1 2 اهميت و ضرورت تحقيق
1 3 سؤالات تحقيق
1 4 تعريف عملياتي واژه ها:
1 5 روش تحقيق:
فصل دوم :
2 1 معني و مفهوم استقلال دهي چيست ؟
2 2 راهبردهاي تقويت حس استقلال :
فصل سوم : راهکارهاي تربيت استقلال دهي به فرزندان را نام ببريد ؟
فصل چهارم :
رشد هويت و مبارزه براي استقلال دهي را توضيح دهيد؟
فصل پنجم :
5 1 بحث ونيجه گيري
5 2 پيشنهادات و محدوديت ها
منابع و مأخذ
مقدمه
آموزش قبول مسئوليت به فرزندان اقدامي است که آنها را به جانب دستيابي به استقلال اخلاقي سوق مي دهد خواسته هر پدر و مادري است که فرزندان خود را انسانهايي مسئول و شايسته تربيت کند اما لازمه ي تربيت فرزندان مسئول و متعهد واگذاري مسئوليت به آنهاست و از جمله اين مسئوليت ها ، مسئول شناختن آنها در قبال خودشان است. مواظبت از خود و اموالشان ، کسب درآمد براي مصارف شخصي با توجه به اقتضاي سن و سال ( نگهداري از بچه ها ، کار در تعطيلات تابستاني و نظاير آن ) کمک به کارهاي خانه ، پايبندي به قول و قرارها و مهمتر از همه افزايش احساس مسئوليت در قبال ديگران و کمک به رفاه ساير انسانها و بسياري از مقولات مشابه ديگر را مي توان به بچه ها واگذار کرد.
زماني بود که زندگي خانوادگي با کمک همه ي افراد خانواده و از جمله بچه ها جريان داشت اما اين روزها وضع فرق کرده پدر و مادر امروز مسئوليتهاي فرزندان را به انجام تکاليف منزل و مرتب کردن اتاق خودشان محدود مي کنند و اين کافي نيست زيرا خودگراست و به سايرين توجه ندارد با مسئوليتي در اين حد، کودک مسئوليت خود را در مورد ساير افراد خانواده احساس نمي کند.
فرزندان ما به مسئوليتهايي نظير نگهداري از بچه هاي کوچکتر ، سرگرم کردن آن ها و يا خواندن کتاب داستان براي برادر و خواهر کوچکتر و کمک کردن به مادر در تميز کردن خانه و کمک به شستن ظرفها و حتي آشپزي ، غذا دادن به حيوانات دست آموز خانگي ، آب دادن گلها و غيره نياز شديد دارند. آموزش قبول مسئوليت بايد خيلي زود شروع شود حتي کودک دو ساله هم مي تواند در چيدن ميز و سفره غذا و يا پهن و جمع کردن دستمال سفره و غيره ، کمک کردن را ياد بگيرد. هر چه بچه ها بيشتر کمک کنند به کمک کردن بيشتر عادت مي کنند وقتي استدلال اخلاقي شان ابعاد وسيعتري مي گيرد وقتي دليل کافي براي کمک کردن به ديگران پيدا مي کنند عادت کمک و توجه به سايرين در آنها تقويت مي شود.
فصل اول :طرح کلي تحقيق
1 1 بيان مسئله
نوجواني دوره خاصي از زندگي است که از لحاظ ويژگيها و شرايطي که دارد که متمايز از ساير مراحل بوده و مورد توجه متخصصان رشد و روان شناسي رشد ميباشد. در اين دوره سني ، نوجوان ويژگيهايي پيدا ميکند که لزوم توجه و اعمال شيوههاي برخورد مناسب را الزامي ميسازد و از آنجايي که تحمل اين شرايط و ويژگيهاي آن براي نوجوان نيز توام با مشکلاتي است عدم آگاهي اطرافيان و بويژه والدين و مربيان با شيوه برخورد با آنها ميتواند مشکلاتي را به وجود بياورد.
يکي از اين ويژگيهاي مهم تمايل نوجوان به کسب استقلال است نوجوان تمايل دارد تواناييها و نيرويهاي خود را به معرض نمايش بگذارد و قدرت و توانايي خود را به اطرافيان ثابت کند. ميخواهد يکه و تنها عمل کند و تا جايي که ميتواند به اطرافيان و بويژه والدين خود تکيه نکند. استقلال طلبي زمينه اوليه ورود او به اجتماع را فراهم ميسازد و او را براي پذيرش مسئوليتهاي اجتماعي آماده ميکند. هر چند جهتگيري ناصحيح آن توام با مسائل و مشکلاتي براي او و اطرافيان خواهد بود.
1 2 اهميت و ضرورت تحقيق
مهمترين ويژگي که مي بايست بدان توجه خاصي داشت استقلال از سوي خانواده است. خانواده مي تواند مهمترين منبع تأمين کننده استقلال فرد باشد، يا مي تواند نوجوان را در رسيدن به حس فرديت و استقلال دچار تزلزل سازد. نوجوان در اين دوران خود را براي مرحله جديدي از زندگي اش آماده مي سازد. او سعي بر آن دارد که بر رفتار کودکانه اش غلبه نمايد. آمادگي دارد مسئوليت رفتارش را بر عهده گيرد و حتي آمادگي اين را دارد که مسئوليت کارهاي ديگران را نيز بر عهده گيرد.
در متون اسلامي در اين رابطه سفارشات فراواني شده است که نوجوان را در اين دوران آزاد گذارند و به آنها استقلال و مسئوليت لازم بدهند.
البته اينها بدان معني نيست که نوجوان به طور ناگهاني خود را به طور کامل از قيد خانواده رها سازد. نوجوان در اين دوران دچار نوعي کشمکش دروني است؛ از يک سو تمايل ندارد از دوران کودکي اش پا فراتر نهد که از هر سو در محبت است و از سوي ديگر داشتن آزادي عمل در کارهايش و استقلال را در لوح آرزوهايش مي بيند. پس هر گامي که نوجوان به سوي استقلال بر مي دارد ترس و تشويش درونش بيشتر مي شود. بنابراين او چندان تمايل ندارد تا پيوندهاي خانوادگي را کاملاً قطع نمايد. نياز به حمايت والدين را در هر حال احساس مي نمايد و همواره در جست و جوي روش هايي است که اين حمايت را کسب نمايد. يکي از مهمترين مسائلي که نوجوان را در راه رسيدن به استقلال دائماً تهديد مي نمايد سرزنش و ملامت از سوي والدين است. نوجوان به اين رفتار والدين با ديده تحقير و بغض و خشم توجه مي نمايد. نوجواني که از سوي والدينش تحقير مي شود عکس العمل هاي گوناگون از خود نشان مي دهد برخي اوقات دچار «حقارت نفس» مي شود. برخي از محيط خانواده گريزان مي شوند و برخي به پرخاشگري و زيان رساندن به خانواده و ديگران مي پردازند.









پلاسفا
تسهیل در دسترسی به فایل مورد نظر در فروشگاه های فایل دارای نماد اعتماد الکترونیکیپاورپوینت،دانلود،مورد ،مقاله،تحقیق،رایگان، روانشناسی وعلوم تربیتی،فایل، پروژه،دانلود بکدراپ،درس نامه، طرح درس روزانه،درس پژوهی،یادگیری ،آموزش،معلم،دانش آموزان ،تدریس،مدیریت،سناریوی آموزشی ،بکدراپ کودک،معماری،آموزش،پاورپوینت، طرح درس نویسی،دانلود ،بکدراپ تولد،تم تولد ،دبستان،ابتدایی،عکاسی، وکتور،درباره،بکدراپ نوزاد،دیجیتال ،پاورپوینت،دانلودرایگان،پاورپوینت(اسلاید)، دانلود تحقیق،ایران،نقشه،فارسی ،گزارش کارآموزي،وکتور،دانلود مقاله،طراحی، برنامه،مبانی،بررسی،سیستم،خرید دانلود رایگان،ریاضی،مقاله،مبانی نظری ،دانلودپاورپوینت،علوم، ppt،اصول،کورل،نظری،پایه ،بک دراپ آتلیه،فایل ،دانش،قابل ویرایش،اتوکد، مديريت،گوشی،انواع،حسابداری، ابتدایی،سامسونگ دیجیتال،pdf و ...
